NAJMLAĐI GRAD – BOKE – GRAD TIVAT

Tivat

Tivat, najmlađi grad u Boko-kotorskom zalivu, osnovan je u podnožju planine Vrmac, koja ga razdvaja od grada Kotora. Tivan je grad velikih promjena i nevjerovatne sudbine.Nekada je bio ljetovalište vladara, plemića i pjesnika. Tivat je uživao mirnu istoriju sve do kraja 19.vijeka. Međutim, tada je austrijski admiral zakucao na vrata kapetana Marka Krstovića i proglasio osnivanje austro-ugarske vojne baze na obali Tivta. Tivat je posatao arsenal, vojna luka i brodogradolište.Cijeli jedan vijek u Tivtu su se obučavali zanatlije, bravari i brodograditelji.
Istorija se ponavlja, Tivat će zahvaljujući kanadskom bilijarderu Piteru Manku ponovo posati ljetovalište plemića i evropskih milijardera, pružajući velike mogućnosti za elini turizam. Tivat najljepši grad na obali Jadrana sa luksuznom marinom Porto Montenegro. Prva luksuzna marina na Jadranu, Porto Montenegro nalazi se u Tivtu, a upisana je na mapi omiljenih lokacija svjetskih jahting klijenata i kosmopolita sa svih meridijana.

PORTO MONTENEGRO – LUKSUZNA MARINA NA JADRANSKOM PRIMORJU

Porto Montenegro

Jedna od najluksuznijih marina na Jadranskom primorju je marina Porto Montenegro. Nalazi u Tivtu u Bokokotorskom zalivu, a izgrađena je na mjestu nekadašnjeg Vojno-remontnog zavoda koji danas važi za ekskluzivni nautički centar. Status graničnog prelaza dobila je 2010.godine. Blizina tri međunarodna aerodroma je od velike važnosti za Porto Montenegro. Aerodrom Tivat je na samo nekoliko minuta vožnje kolima, dok je aerodrom Dubrovnik udaljen 47km, a aerodrom Podgorica 90km. Gosti Porto Montenegra mogu uživati na samoj obali mora u luksuzu i sjaju novoizgrađenih objekata, kao što su restorani, kafići, poslovni prostori, apartmani i hoteli. Izdvajamo raskošni hotel Regentizgrađen u renesansnom venecijanskom stilu. Infrastruktura Porto Montenegra zadovoljava potrebe najgrandioznijih i najelegantnijih megajahti i na taj način postaje atraktivna destinacija svjetskih jahting klijenata. Poseta ruskog milijardera, Romana Abramoviča, prošla je zapaženo s obzirom na to da je u marini bila usidrena njegova jahta “Eclipse”, za koju se smatra da je jedna od najvećih privatnih jahti na svjetu. Zasigurno, Porto Montenegro je postao najsavremeniji turistički proizvod Crne Gore.